סוגי אופניים
קיימים אופניים מדגמים שונים ולכל דגם יתרונות וחסרונות. לכן, לפני בחירת אופניים חשוב להבין את הצרכים (מהם נגזר הדגם המתאים) ולהחליט על התקציב הרצוי.
אופני עיר
לאופניים צמיגים דקים וחלקים יחסית המייצרים חיכוך מינימלי עם הכביש ומאפשרים רכיבה מהירה. השלדה מאפשרת תנוחת רכיבה זקופה ונוחה. מומלץ להתקין על האופניים רגלית, סלסלה/סבל, פעמון, מגיני בוץ, מגן שרשרת וכמובן פנס/נצנץ קדמי ואחורי.

אופני הרים
מתאימים למי שרוצה לרכוב בשטח. לאופניים צמיגים רחבים המשפרים את אחיזת האופניים בקרקע ואת יכולת הבלימה. לאופניים מסוג זנב קשיח (ז"ק) יש בולם קדמי בלבד בעוד שלאופניים מסוג שיכוך מלא (ש"מ) יש גם בולם אחורי. אם התקציב עומד על סכום של עד 3,500 ש"ח, מומלץ לרכוש אופני ז"ק בלבד.

אופני כביש
מתאימים לרכיבה ספורטיבית על כבישים בין עירוניים. לאופני כביש צמיגים דקים ושלדה קלה ועדינה. לפיכך, חשופים יותר לפנצ'רים ולשמיניות בצירים. לרוכבים הבוחרים להתנייד בעיר עם אופני כביש, אנחנו ממליצים להשאר על אספלט ולהמנע מקפיצת מדרגות (כמו אלו שבמעבר משביל אופניים לכביש).

אופניים מתקפלים
אופציית הקיפול מאפשרת העלאת האופניים לתחבורה ציבורית ולרכב הפרטי, אחסון מתחת לשולחן במשרד או בבית. גלגלי האופניים הקטנים מאפשרים קיפול קומפקטי אך רגישים יותר למהמורות בדרך, והופכים את חווית הרכיבה למהנה פחות מהרכיבה בדגמים הגדולים יותר. ההבדל בין הדגמים השונים של האופניים המתקפלים הוא בעיקר בידידותיות הקיפול, במשקל האופניים וכמובן, במחיר... קיימים גם דגמים פופולארים של אופניים חשמליים מתקפלים.
אופניים חשמליים
מהווים פתרון למאותגרי כושר פיסי ולחוששים מהזעה בדרך למשרד. החסרון שלהם הוא היתרון שלהם (הרוכבים עליהם לא "עושים כושר", על הדרך), המחיר שלהם (יקרים מאופניים נטולי מנוע) ומשקלם. לתקנות הישראליות
